virtuellt sms nummer.jpg

Inkommande SMS - Ta emot svar via virtuellt SMS-nummer, kortnummer & prefix

Kommunicera dubbelriktat med dina kunder - Du bestämmer hur!

Med tilläggstjänsten Inkorg kommunicerar du med dina kunder med hjälp av ett virtuellt SMS-nummer eller ett kortnummer med prefix. Svaren kommer direkt till SMS-tjänsten och du väljer om svaren ska skickas vidare, om det ska skickas tillbaka ett automatiskt svar, om mobilnumret ska sparas i en grupp eller läggas till i en spärrlista. Du kan också använda ett mobiltelefonnummer som avsändare, då kommer svaret till den mobiltelefonen.

Att ta emot svar från dina kunder är användbart på många olika sätt. Förutom att föra en dialog med dina kunder kan du göra kundundersökningar och få svar på viktiga frågor. Du kan även använda Inkorgen för automatisk registrering och avregistrering när du arbetar med marknadsföring via SMS. Kontakta oss gärna för mer information!

Virtuellt SMS-nummer

Om du vill ha ett vändande svar på ett utskickat SMS anger du ett virtuellt SMS-nummer som avsändare. Ett virtuellt SMS-nummer är unikt för dig som abonnent och behöver inte kombineras med ett prefix. Det kostar inget för mottagaren att svara på det virtuella SMS-numret (förutom mobiloperatörens trafikavgift). Om du vill använda ett virtuellt SMS-nummer kontaktar du oss för att aktivera det på ditt konto. Du kan fortfarande ha en alfanumerisk avsändare på ditt konto och välja det virtuella SMS-numret när du vill ta emot svar på dina SMS-utskick.

Kortnummer med prefix

Vi tillhandahåller nummer 71050 som kortnummer. Detta nummer ska alltid kombineras med ett prefix som du själv väljer och som vi aktiverar på ditt konto. Ett prefix är en unik kod som alltid ska skrivas i början av SMS:et och följas av ett mellanslag. Prefixet ska normalt bestå av minst 3 tecken.

Exempel: Du har en mobil kundklubb och du har valt prefixet VIP. När dina kunder vill registrera sig till din mobila kundklubb skickar de ett SMS med texten "VIP" till nummer 71050. Kunden läggs då automatiskt till i din kundklubb. Inkommande SMS via 71050 är alltid kostnadsfritt för avsändaren (förutom mobiloperatörens trafikavgift).

Till höger kan du testa om just ditt önskade prefix finns ledigt! Kontakta oss om du vill boka ett prefix och använda dig av ett kortnummer. 

Eget mobiltelefonnummer

Om du anger ett mobiltelefonnummer som avsändare till dina SMS-utskick kan mottagare svara med ett vändande SMS. Svaret kommer till den mobiltelefonen.

Du bestämmer vad som händer

Oavsett hur SMS:et kommer in till SMS-tjänsten bestämmer du vad som ska hända sen. Det kan vara att spara mobilnumret i en kontaktgrupp, lägga mobilnumret i en spärrlista, skicka tillbaka ett automatiskt svar, lägga upp en framtida påminnelse eller vidarebefordra SMS:et till en eller flera andra mobilnummer eller e-postadresser. Kontakta oss och vi berättar mer!

Premium SMS 71050

Kolla om ditt önskade prefix är ledigt. Ange minst 3 tecken.

Vill du veta mer om våra SMS-tjänster?

För prisuppgifter, testkonto och övriga frågor vänligen fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig på det sätt du önskar. Hur och varför vi behandlar dina personuppgifter kan du läsa under vår Integritetspolicy.