Virtuellt SMS-nummer

Ta emot svar via virtuellt SMS-nummer, kortnummer & prefix

Kommunicera dubbelriktat med dina kunder - Du bestämmer hur!

Med tilläggstjänsten Inkorg kommunicerar du med dina kunder med hjälp av ett virtuellt SMS-nummer eller ett kortnummer med prefix. Svaren kommer direkt till en inkorg på ditt konto och du väljer om svaren ska skickas vidare, om det ska skickas tillbaka ett automatiskt svar, om mobilnumret ska sparas i en grupp eller läggas till i en spärrlista. Du kan också använda ett mobiltelefonnummer som avsändare, då kommer svaret till den mobiltelefonen.

Att ta emot svar via ett virtuellt SMS-nummer eller kortnummer med prefix är användbart på många olika sätt. Förutom att föra en dialog med dina kunder kan du göra kundundersökningar och få svar på viktiga frågor. Du kan även använda ett virtuellt SMS-nummer eller kortnummer med prefix för automatisk registrering och avregistrering när du arbetar med marknadsföring via SMS

Kontakta oss för mer information eller registrera ett kostnadsfritt testkonto via knappen nedan.

"Supporten är lyhörd och enkel att tala med. Relationen är viktig för InTime, de tar sig tid att lösa problemen snabbt. Vi kunde inte vara nöjdare!"
Roger Backlund, Stjärnurmakarna

Virtuellt SMS-nummer

Om du vill ha ett vändande svar på ett utskickat SMS anger du ett virtuellt SMS-nummer som avsändare. Ett virtuellt SMS-nummer är unikt för dig som abonnent och behöver inte kombineras med ett prefix. Det kostar inget för mottagaren att svara på det virtuella SMS-numret.* Om du vill använda ett virtuellt SMS-nummer kontaktar du oss för att aktivera det på ditt konto. Du kan fortfarande ha en alfanumerisk avsändare på ditt konto och välja det virtuella SMS-numret när du vill ta emot svar på dina SMS.

Kortnummer med prefix

Vi tillhandahåller nummer 71050 som kortnummer. Detta nummer ska alltid kombineras med ett prefix som du själv väljer och som vi aktiverar på ditt konto. Ett prefix är en unik kod som alltid ska skrivas i början av SMSet och följas av ett mellanslag. Prefixet ska normalt bestå av minst 3 tecken. Till skillnad från ett virtuellt SMS-nummer kan mottagaren av dina SMS inte svara med ett vändande SMS, utan svaret skickas genom att skapa ett nytt SMS med angivet prefix som skickas till nummer 71050.

Exempel: Du har en mobil kundklubb och du har valt prefixet VIP. När dina kunder vill registrera sig till din mobila kundklubb skickar de ett SMS med texten "VIP" till nummer 71050. Kunden läggs då automatiskt till i din kundklubb. Inkommande SMS via 71050 är alltid kostnadsfritt för avsändaren.* 

Eget mobiltelefonnummer

Om du anger ett mobiltelefonnummer som avsändare till dina SMS kan mottagare svara med ett vändande SMS. Svaret kommer till den mobiltelefonen. Det fungerar med andra ord som ett virtuellt SMS-nummer, med skillnad att svaret inte kommer till inkorgen på ditt konto. 

Du bestämmer vad som händer

Oavsett hur SMSet kommer in till ditt konto bestämmer du vad som ska hända sen. Det kan vara att spara mobilnumret i en kontaktgrupp, lägga mobilnumret i en spärrlista, skicka tillbaka ett automatiskt svar, lägga upp en framtida påminnelse eller vidarebefordra SMSet till en eller flera andra mobilnummer eller e-postadresser. Kontakta oss och vi berättar mer.

* Förutom mobiloperatörens eventuella trafikavgift.

Premium SMS 71050

Kolla om ditt önskade prefix är ledigt. Ange minst 3 tecken.