sms.jpg (2)

SMS-skolan - Allt du behöver veta om SMS

Våra bästa råd och tips för lyckade SMS

När du arbetar med SMS är det några saker som är bra att känna till. Vi har samlat allt på ett ställe så att du som användare av SMS-tjänsten enkelt ska hitta det du behöver. För personlig rådgivning är du alltid välkommen att kontakta oss.

Under Marknadsföring via SMS berättar vi mer om hur vi arbetar med säkerhet, dataskyddsförordningen (GDPR) och vad du som kund ska tänka på när du arbetar med SMS. Det finns ett antal lagar och etiska regler som du bör känna till och vi ger dig en kort sammanfattning. Önskar du mer information bokar vi gärna in ett möte med dig!

I ABC om SMS ger vi dig tips på hur du skriver och skickar lyckade SMS och vad som är bra att veta om SMS-utskick. SMS är väldigt personligt, direkt och liknar ingen annan kanal. Över 90 % av alla SMS blir lästa inom 3 minuter! Saknar du någon information? Kontakta oss och vi berättar mer.

Under Exempeltexter för SMS ger vi dig några olika textmallar som du kan använda som inspiration. I SMS-tjänsten skapar och sparar du enkelt dina egna textmallar och sparar därmed tid när du ska göra dina utskick. Bra att känna till är att ett SMS är 160 tecken inklusive radbrytning och mellanrum. Du kan skriva upp till 918 tecken i ett SMS, men desto kortare SMS du skriver desto större är sannolikheten att hela SMSet blir läst. Därför rekommenderar vi dig att skapa färdiga textmallar på max 160 tecken.

Inkommande SMS förklarar hur du tar emot svar på dina SMS, något som kan göras på olika sätt. I basversionen av SMS-tjänsten går det inte att svara på SMSen, men det finns en tilläggstjänst för detta som heter Inkorg och som du aktiverar genom att kontakta oss.

Vill du veta mer om våra SMS-tjänster?

För prisuppgifter, testkonto och övriga frågor vänligen fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig på det sätt du önskar. Hur och varför vi behandlar dina personuppgifter kan du läsa under vår Integritetspolicy.