SMS med InTime

Kom i gång med SMS - Automatiserade eller manuella utskick

Tre enkla steg

För att du snabbt ska komma i gång med att skicka SMS, automatiserade eller manuella, till dina kunder har vi här i tre enkla steg sammanställt vilka olika alternativ som finns och vad du behöver tänka på. Du är givetvis alltid välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning eller fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig på det sätt du önskar.

"Jag har aldrig behövt kontakta supporten, allt funkar som det ska. Enkelt och utmärkt!"
Jocke Granath, VD, Svenska Gummihuset

Steg 1 - Välj hur du vill skicka dina SMS

Börja med att välj om du ska skicka dina SMS manuellt eller automatiserat. Du skickar SMS manuellt via vår webbtjänst eller via din egen E-postklient. Vill du skicka SMS automatiserat gör du det genom en integration med ett system du redan har idag.

Webbtjänst - manuellt & schemalagt

Ingen nedladdning eller installation av programvara behövs. Du loggar enkelt in på ditt konto via vår hemsida och du kommer åt tjänsten från vilken uppkopplad enhet du vill. I vår webbaserade tjänst finns funktioner som att skapa egna textmallar, se leveransstatus på dina skickade SMS, importera kontakter och grupper, schemalägga dina utskick, ta emot svar och mycket mer.

E-postklient - manuellt

Vi aktiverar så att du kan skicka dina SMS direkt från ditt befintliga e-postprogram. Det fungerar på samma sätt som när du skickar ett e-postmeddelande, men det omvandlas till ett SMS innan det landar hos mottagaren. 

Integration - automatiserat

Om du vill skicka automatiserade SMS är en integration det bästa alternativet. Vi har öppna APIer som är väl dokumenterade och vi sätter gärna upp ett kostnadsfritt testkonto så du kan undersöka om en integration är det bästa alternativet för dig.

Steg 2 - Välj om det ska gå att svara på SMSen

Om du inte vill att mottagaren ska kunna svara på dina skickade SMS använder du en alfanumerisk avsändare som kan bestå av minst 3 och max 11 tecken. Vill du kunna ta emot svar finns tre olika alternativ:

  1. Använd ett mobiltelefonnummer som avsändare, svaret kommer till det mobiltelefonnumret
  2. Använd ett virtuellt SMS-nummer som avsändare, svaret kommer till en Inkorg på ditt konto
  3. Låt mottagaren skicka ett svars-SMS till ett kortnummer med prefix. Svaret kommer till en Inkorg på ditt konto. Vanligt vid mobila kundklubbar med registrering och avregistrering.

Steg 3 - Registrera ett testkonto

På vår hemsida kan du registrera ett kostnadsfritt testkonto för vår webbaserade tjänst. Det är ett bra sätt att börja på om du känner dig osäker över vilken lösning som passar dig bäst. Vill du sedan testa våra andra lösningar hjälper vi dig att hitta rätt. Du kan också boka in ett kostnadsfritt möte med oss för rådgivning om vilket alternativ som passar dig och din verksamhet bäst.  

Kom i gång med SMS

  1. Välj hur du ska skicka dina SMS
  2. Välj om du vill kunna ta emot svar
  3. Registrera ett testkonto