Skicka automatiserade SMS med InTime

Manuella eller automatiserade SMS

Vilka alternativ finns och så kommer du snabbt i gång

För att du snabbt ska komma i gång med att skicka manuella eller automatiserade SMS till dina kunder har vi här sammanställt vilka alternativ som finns och vad du behöver tänka på. Du är alltid välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning eller fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi dig på det sätt du önskar.

"Vi använder InTime för att skicka automatiserade SMS-påminnelser till våra kunder. Samarbetet med InTime fungerar jättebra och hjälper oss att få ner antalet missade besök."
Dick Hålldén, Varbergs sotningsdistrikt

Skicka manuella eller automatiserade SMS

Börja med att välja om du ska skicka manuella eller automatiserade SMS. Du skickar SMS manuellt via vår webbtjänst eller via din E-postklient. Vill du skicka automatiserade SMS gör du det genom en integration med ett system du har idag.

Webbtjänst - Skicka SMS manuellt eller schemalagt

I vår webbtjänst väljer du om du ska skicka dina SMS manuellt eller om du ska schemalägga dina SMS för framtida utskick. Det finns även funktioner för att skapa egna textmallar, se leveransstatus på dina skickade SMS, importera kontakter och grupper, ta emot svar och mycket mer. Ingen nedladdning eller installation av programvara behövs. Du loggar enkelt in på ditt konto via vår hemsida och du kommer åt tjänsten från vilken uppkopplad enhet du vill. 

E-postklient - Skicka SMS manuellt

Du kan enkelt använda din egen e-postklient för att skicka manuella SMS till en eller flera kontakter samtidigt. Vi aktiverar tjänsten åt dig och det fungerar sedan på samma sätt som när du skickar ett e-postmeddelande, men e-postmeddelandet omvandlas till ett SMS innan det landar hos mottagaren. Du kan givetvis även fortsätta använda din e-postklient för att skicka vanliga e-postmeddelanden. 

Integration - Skicka automatiserade SMS

Om du vill skicka automatiserade SMS är en integration det bästa alternativet. Du integrerar SMS med ett befintligt system du har idag, till exempel ett bokningssystem, ordersystem eller något annat. Vi har öppna APIer som är väl dokumenterade och vi sätter gärna upp ett kostnadsfritt testkonto så du kan undersöka om en integration är det bästa alternativet för dig.

Enkel- eller dubbelriktad kommunikation

I vår webbtjänst väljer du om vill kommunicera enkelt- eller dubbelriktat med dina kunder. När du vill kommunicera enkelriktat använder du en alfanumerisk avsändare på dina SMS. Avsändaren väljer du själv och den kan bestå av minst tre och max elva tecken. Vill du kunna ta emot svar på dina SMS använder du ett mobiltelefonnummer eller ett virtuellt SMS-nummer som avsändare. Du kan också ta emot svar via ett kortnummer med prefix.

Ta emot svar via mobiltelefonnummer

När du vill ta emot svar på dina skickade SMS kan du ange ett mobiltelefonnummer som avsändare, svaret kommer till det angivna mobiltelefonnumret.

Ta emot svar via virtuellt SMS-nummer

Om du vill ta emot dina svar direkt i webbtjänsten använder du ett virtuellt SMS-nummer som avsändare, svaret kommer till en inkorg på ditt konto. Du väljer vad som ska hända med det inkomna svaret, om det ska skickas vidare till ett mobiltelefonnummer eller e-postadress, om det ska få ett automatiskt svar tillbaka, om mobilnumret det skickades från ska sparas i en kontaktgrupp eller något annat.

Ta emot svar via kortnummer och prefix

Låt mottagaren skicka ett svars-SMS till ett kortnummer med prefix. Du väljer vad prefixet ska vara. Svaret kommer till en inkorg på ditt konto och du bestämmer vad som ska hända med svaret. Du kan välja att skicka ett automatiskt svar tillbaka, vidarebefordra svaret till ett mobiltelefonnummer eller e-postadress. Du kan också välja att spara mobiltelefonnumret som skickade svaret i en kontaktgrupp eller i en spärrlista. Kortnummer med prefix är vanligt vid mobila kundklubbar med automatisk registrering och avregistrering.

Kom i gång redan idag - Registrera ett testkonto

Manuella eller automatiserade SMS? Ta emot svar eller inte? Känner du dig fortfarande osäker över vilken lösning som passar dig bäst? På vår hemsida registrerar du enkelt ett kostnadsfritt testkonto för vår webbaserade tjänst. Det är ett bra sätt att börja på för att utvärdera vilka alternativ som finns och vad som passar dig bäst. Du kan också boka in ett möte med oss för kostnadsfri rådgivning där vi skräddarsyr en lösning efter dig och dina behov.

Kontakta oss gärna för mer information!  

Kom i gång med SMS

  1. Välj hur du ska skicka dina SMS
  2. Välj om du vill kunna ta emot svar
  3. Registrera ett testkonto